Amb motiu del 80 aniversari del II Congrés Internacional d’Escriptors per a la Defensa de la Cultura, la corporació programa el pròxim dimarts en el Teatre Principal de València l’obra del poeta

L’exhibició està basada en la vida de Mariana de Pineda Muñoz, figura rellevant durant la resistència a la restauració absolutista a l’Espanya del segle XIX

Amb motiu de la commemoració del 80 aniversari del II Congrés Internacional d’Escriptors per a la Defensa de la Cultura, la Diputació de València programa el pròxim dimarts en el Teatre Principal de València l’obra Mariana Pineda a càrrec de la companyia de teatre Komos, amb la direcció de Manuel Navarro.

Mariana Pineda és una obra de teatre del poeta i dramaturg Federico García Lorca basada en la vida de Mariana de Pineda Muñoz, figura rellevant de la resistència a la restauració absolutista a l’Espanya del segle XIX, executada el 21 de maig de 1831.

García Lorca va escriure-la entre 1923 i 1925, i va ser representada per primera vegada en 1927. L’exhibició del dimarts 4 de juliol de 2017 està inspirada en la mateixa que es va realitzar en el Teatre Principal el 3 d’octubre de 1937 a càrrec del grup de teatre universitari La Barraca en homenatge al poeta, assassinat el 18 d’agost de 1936.

Precisament García Lorca va codirigir La Barraca, que representà obres teatrals del Segle d’Or (Calderón de la Barca, Lope de Vega, Miguel de Cervantes) per ciutats i pobles d’Espanya.

A la funció, coorganitzada amb la Generalitat Valenciana, acudirà la Diputada delegada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, com a responsable de la programació i en delegació del president de la Corporació provincial. Pel matí, el prestigiós hispanista Paul Preston donarà la conferència Escritores comprometidos y turistas literarios (1937) en l’Ajuntament de València, a la qual també hi acudirà Pérez Garijo.