El musical, creació íntegrament valenciana, romandrà al Teatre Principal del 13 de desembre al 7 de gener

quest matí s’ha presentat al Teatre Principal de València la producció de la Diputació de València i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) ‘Tic Tac’, un espectacle musical escrit a sis mans per Carles Alberola, Pascual Alapont i Rodolf Sirera, amb la direcció musical de Noelia Pérez i Josep Zapater.

“Des que vam entrar el nou equip de govern de la Diputació, insistíem en la necessitat de fer produccions pròpies”, ha manifestat la delegada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, durant la trobada amb els creadors de l’obra. A més, la diputada ha declarat el seu desig que la col·laboració amb l’IVC, la qual va començar fa un any amb ‘Happy End’, “siga cada volta més forta”.

L’elenc, compost per catorze actors i actrius de diverses generacions, ha enfatitzat “les emocions i el sentiment de familia” creats durant els assatjos, a més de valorar la important figura dels tècnics al treballar en l’escenari.

Per la seua banda, Abel Guarinos, director general de l’IVC, ha afirmat que aquesta producció “és una mostra de cooperació entre administracions, tant per la participació de la Diputació com per la gravació que es realitzarà per a la futura televisió valenciana À punt”. Guarinos ha destacat que l’espectacle “és una mostra de vertebració del territori” ja que després de València, ‘Tic Tac’ es podrà veure al Teatre Principal d’Alacant, al Teatre Principal de Castelló i al Teatre Serrano de Gandia, ciutat que enguany és la capital cultural valenciana.

 

El temps no perdona

‘Tic Tac’ és un musical sobre la necessitat de la ficció en la nostra vida, d’eixe territori màgic on els somnis es fan realitat. Es tracta d’un viatge cap a la reconciliació entre un pare i el seu fill, però també és una comèdia musical sobre com la pintura, la música, el teatre i en definitiva l’art, ens parla de l’ànima de les persones, de com pot arribar a transformar les nostres vides i omplir-les d’esperança.

El seu director, Carles Alberola, ha senyalat que el resultat que el públic vorà a l’escenari “és el fruit d’un treball col·lectiu on s’ha produït la suma de talents i esforços per part de cadascuna de les persones que han participat en aquesta producció”.

El pressupost de la producció ha sigut de 270.000 euros, pagats al 50% per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València.